GM2000-kokonaisratkaisun tuotekehityksen taustalla ovat Geomachinen vuosikymmenten mittainen kokemus kaira- ja kaivonporausvaunujen suunnittelusta sekä TKP-konsernin osaaminen liikkuvien työkoneiden ja uppovasarakaluston valmistamisesta. Geomachinen geoterminen ratkaisu kattaa 2000 metriin porautuvan, DTH-teknologiaa hyödyntävän kaivonporausvaunun, paineilmalaitteiston sekä älykkään toiminnanohjaus- ja tallenninjärjestelmän porausprosessin optimointiin.

Tutustu esitteeseen

Korkea tuottavuus on avain menestykseen

GM2000:n porausprosessi on automatisoitu siten, että poraaja tietää jatkuvasti porausparametrit, vaikka työskentely tapahtuukin useiden satojen metrien syvyydessä. 

GM2000 hyödyntää CAN-bus-ohjausjärjestelmää, joka automatisoi porauksen GM Weight-on-Bit (WoB) -ohjauksella. WoB säätää porapään maahan kohdistuvan paineen ennalta määritellylle tasolle. Tämä optimoi porausprosessin nopeuden ja minimoi terän kulumisen sekä vaurioitumisen. Kaikkia GM2000-kaivonporausvaunun toimintoja voidaan ohjata ja säätää kaukosäätimellä.

GMTracker-tallennin seuraa porausparametrejä ja porauslaitteiston suorituskykyä, ja tallentaa tiedot reaaliaikaisesti pilvipalveluun myöhempää analysointia varten. Käyttäjä voi myös raportoida tallentimeen omia havaintojaan porauksen edistymisestä. GMTrackerin avulla voidaan analysoida useiden kohteiden tietoja, mikä mahdollistaa jatkuvan oppimisen, ja sitä kautta porausprosessin parantamisen.

Lue lisää

Porauspuomi on suunniteltu tuottamaan jopa 60 tonnia nostovoimaa raskaan porauskaluston nopeaan ja tarkkaan liikutteluun. DTH-teknologian ansiosta GM2000 porautuu tehokkaasti jopa kovaan skandinaaviseen graniittiin.

Kääntyvä porapää on automatisoitu toimimaan yhdessä porauspöydän kanssa, mikä helpottaa porapään käyttöä ja vaihtamista. Tankoliitosten avaaminen ja kiristäminen on tehty helpoksi hydraulipuristimella ja liukuvalla tangonpitimellä. GM2000:n toiminnot on suojattu turvatutkajärjestelmällä. Kaikki tämä tekee poraamisesta turvallista, nopeaa ja helppoa.

Myös vaivaton liikuteltavuus ja nopea käyttöönotto ovat GM2000:n avainominaisuuksia. Vaunu on pienikokoinen sekä helppo kuljettaa ja valmistella porausta varten.

Nerokas kokonaiskonsepti

GM2000-kaivonporausvaunu on osa Geomachinen integroitua geotermisen energian porauskonseptia. Lue lisää!

 

GMair35   GMair80   GMTrackerDTH