Pilaristabiloinnissa maaperään painaudutaan noin 20 metrin syvyyteen. Reikään syötetään kalkki- tai sementtipohjaista sideainetta ja sekoitetaan se samalla maaperään. Sideaine lujittuu maaperään pilariksi reagoidessaan maaperän kosteuteen.

Pilaristabilointiin suunniteltu

GM22S on erityisesti pilaristabilointiin suunniteltu luotettava ja käyttövarma poravaunu. Vaunun poraussyvyys on 22 metriä ja sen tuotekehityksessä on kiinnitetty huomiota erityisesti juuri tämän stabilointimenetelmän tehokkuuden, turvallisuuden ja ergonomisuuden parantamiseen. Stabiloinnin kokonaistaloudellisuutta parantaa osaltaan vaunun helppo liikuteltavuus ja nopea käyttöönotto työmaalla.

GM22S-stabilointivaunun suunnittelussa on hyödynnetty Geomachinen vuosikymmenten mittaista kokemusta kaira- ja kaivonporausvaunujen suunnittelusta sekä TKP-konsernin osaamista liikkuvien työkoneiden valmistamisesta.

GM22S-stabilointivaunu on robustin rakenteensa, teknologiavalintojensa ja Geomachinen ensiluokkaisen koneenrakennusosaamisen ansiosta luotettava työkalu pilaristabiloinnin suorittamiseen. 

Kone on käytössä kokonaistaloudellinen, sillä sen seisokkiajat on minimoitu. Vikatilanteissa ongelmat saadaan korjattua nopeasti GMTracker-tallentimen vikaraportointiominaisuuksien ja Geomachinen asiantuntevan huoltoverkoston avulla.

GM22S-stabilointivaunua ohjataan digitaalisella IQAN-ohjausjärjestelmällä. Ohjausjärjestelmä on integroitu ONTECin stabilointi- ja Novatronin paikannusjärjestelmiin. 

Koneen puomia pystytään kallistamaan koneen runkoon nähden pituus- ja sivusuuntaisesti. Syöttö- ja nostovoima kelkalle tuotetaan hydraulisella vinssillä ja vaijereilla. 

GM22S-stabilointivaunussa on ergonominen ja turvallinen ohjaamo. Ohjaamo on suunniteltu juuri stabiloinnin tarpeisiin TKP-konserniin kuuluvassa suomalaisessa NTCab-yhtiössä. 

Konetta ja sen toimintoja ohjataan ohjausvivuilla. Stabilointi tapahtuu Ontecin, Novatronin ja IQAN-automatiikan integroiduilla ratkaisulla.

GM22S-stabilointivaunun alustan telat ovat leveät ja pintapaine pieni, minkä ansiosta kone pysyy pinnalla ja pystyssä pehmeässä maaperässä. 

Ohjaamo on ROPS-testattu ja se on varustettu 360 view -turvakameroilla sekä isolla turvakameranäytöllä. 

Koneen kulkutasojen turvallisuuteen on panostettu. Kone on varusteltu vandaalipelleillä.

GM22S-stabilointivaunu koostuu kääntyvästä ylävaunusta, alavaunusta ja mastosta. Ylävaunuun on asennettu kaksi seosainesäiliötä ja tarvittava paineilmalaitteisto stabiloinnin suorittamiseksi. 

Kompaktin kokonsa ansiosta kone voidaan siirtää työmaalle lavetilla ja sitä voidaan käyttää myös tiheään rakennetussa kaupunkiympäristössä. 

Stabilointi voidaan suorittaa GM22S:llä manuaalisesti tai automatiikkaohjauksella. Kone käyttää Ontecin stabiloinnin hallintajärjestelmää, joka säätää poraussyvyyden, annostelee porattuun reikään oikean määrän sidosainetta sekä dokumentoi stabilointiprosessin.

Pilarien tarkka paikannus tapahtuu automaattisesti Novatronin paikannusjärjestelmällä.

Stabilointivaunun konetietojen, työmaatarkastusten ja huoltojen hallintaan on saatavilla Geomachinen GMTracker-tallenninohjelmisto.