Vid pelarstabilisering pressar man ner till ett djup av cirka 20 meter i marken. Kalk eller cementbaserat bindemedel matas in i hålet och blandas med jorden samtidigt. Bindemedlet stelnar i jorden som en pelare när det reagerar på markfuktighet.

Designad för pelarstabilisering

GM22S är en pålitlig borrvagn speciellt designad för pelarstabilisering. Borrdjupet på vagnen är 22 meter och i dess produktutveckling har särskild uppmärksamhet ägnats åt att förbättra effektiviteten, säkerheten och ergonomin för denna stabiliseringsmetod. Den totala kostnadseffektiviteten för stabilisering förbättras delvis av vagnens enkla rörlighet och snabba utplacering på arbetsplatsen.

Vid konstruktionen av stabiliseringsvagnen GM22S har Geomachines långa erfarenhet av konstruktion av borrhåls- och brunnsborrvagnar samt TKP Groups kunnande inom tillverkning av mobila arbetsmaskiner utnyttjats.

GM22S stabiliseringsvagn är ett pålitligt verktyg för att utföra pelarstabilisering tack vare sin robusta struktur, teknikval och Geomachines förstklassiga mekaniska ingenjörskunnande.

Maskinen är överlag ekonomisk att använda, eftersom dess stilleståndstid minimeras. Vid fel kan problemen åtgärdas snabbt med hjälp av GMTracker-loggerns felrapporteringsfunktioner och Geomachines expertservicenätverk.

GM22S stabiliseringsvagn styrs av det digitala styrsystemet IQAN. Styrsystemet är integrerat med ONTECs stabiliserings- och Novatrons positioneringssystem.

Maskinens mast kan tiltas på längden och i sidled relativt till ramen på maskinen. Matning- och lyftkraften för släden produceras med en hydraulisk vinsch och vajer.

GM22S stabiliseringsvagn har en ergonomisk och säker hytt. Sittbrunnen har utformats just för stabiliseringsbehoven i det finska NTCab-företaget, som ingår i TKP-gruppen.

Maskinen och dess funktioner styrs med manöverspakar. Stabilisering sker med de integrerade lösningarna från Ontec, Novatron och IQAN automation.

Drivbanden på GM22S stabilisatorvagnens chassi är breda och yttrycket är lågt, vilket gör att maskinen hålls på ytan och upprätt i mjuk mark.

Det har investerats i säkerheten på borrvagnens plattformar. Maskinen är utrustad med vandalplåtar.

GM22S stabiliseringsvagn består av en svängbar övre vagn, en nedre vagn och en mast. Två blandningstankar och nödvändig tryckluftsutrustning för stabilisering är installerade i den övre vagnen.

Tack vare sin kompakta storlek kan maskinen flyttas till arbetsplatsen på en lavett och den kan även användas i tätbebyggda stadsmiljöer.

Stabilisering kan utföras med GM22S manuellt eller med automatisk styrning. Maskinen använder Ontecs stabiliseringshanteringssystem, som justerar borrdjupet, matar ut rätt mängd bindemedel i det borrade hålet och dokumenterar stabiliseringsprocessen.

Den exakta positioneringen av pelarna sker automatiskt med Novatrons positioneringssystem.

Geomachines GMTracker inspelningsprogramvara är tillgänglig för hantering av maskindata, platsinspektioner och underhåll av stabiliseringsvagnen.