Monta syytä valinnan takana

08.03.2021

NGI

NGI on geoteknisen suunnittelun alalla toimiva riippumaton norjalainen tutkimus- ja konsultointilaitos. Yrityksen poraus- ja kairauskoneita käytetään monenlaisissa geoteknisissä kairauksissa, kallioperän sydänkairauksissa ja erilaisissa kallio- ja maaperän instrumentointilaiteasennuksissa.

Kun vuonna 2017 meillä oli aika vaihtaa vanha kairauskoneemme uuteen, laitetoimittajaksi valikoitui Geomachine useasta syystä, joista vähäisin ei ole GM:n toimiva palveluyhteistyö norjalaisen PTO:n kanssa. Geomachinen toimitusaika kriittisissä komponenteissa on omaa luokkaansa ja kairauskoneiden osien ja korjausten hankintaprosessi on vaivaton.

Geomachinen vahvuuksia on tuotteiden modulaarisuus ja konfiguroitavuus. Toimitettava laitekokoonpano määritetään yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan toiveita kuunnellen. Asiakas voi valita useita erilaisia kokoonpanoja kuten isomman vesipumpun, tehokkaammat hihnavetoiset moottorit ja lukuisan määrän muita haluttuja lisävarusteita.

Geomachinen poraus- ja kairauskoneet ovat kehittyneet huomattavasti vanhempiin malleihin nähden. Leveät telat ja suuri vinssikapasiteetti mahdollistavat vaunujen erinomaisen toimintakyvyn maastossa. Kilpailijoiden malleihin verrattuna GM-koneiden tornin kallistus on joustavampi, mikä mahdollistaa kairaamisen epätasaisessa maastossa, mihin muut koneet eivät kykene. Mainitsemisen arvoista on myös se, että GM-koneissa on järjestelmä, jolla voi lisätä vettä ilmavirtaan, kun porataan kallioperää matalilla syvyyksillä ilmanpaineen avulla. Tämä tekee ilmaporaamisesta houkuttelevampaa, koska pölypilviä ei esiinny lainkaan. Geomachinen koneiden etuna on myös se, että koneita voi ajaa sekä istukan että kairausyksikön kanssa samaan aikaan, kun laitteessa on ylävasara asennettuna. Myös kumitelamatot ovat hyvä varustevaihtoehto.

Aluksi epäröin ohjaussauvan vaihtumista kauko-ohjaukseen, mutta jo muutaman viikon kuluessa tuntui, etten osaisi kuvitellakaan poraustöitä ilman sitä. Voin antaa vahvan suositukseni Geomachinen poraus- ja kairauskoneille.

– Martin Lian Akerholt, poraustoiminnan johtaja

Tutustu yritykseen tarkemmin täällä.